Chasselas Blanc

Chasselas Blanc
Kiejtése: [Shahss-la BLAHNK]
Származás:
Kis-Ázsiából származik.


Tőke:
Talaj iránt igényes, fekvés iránt viszont nem, kevésbé rothad, viszonylag szárazságtűrő, zöldmunka igényes, fagytűrő, terhelésre nem érzékeny, peronoszpórára igen, lisztharmatra kevésbé érzékeny.


Fürt:
Állas, tömött, középnagy; a bogyó gömbölyű, fehér, középnagy, pontozott, kissé hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze közömbös; héja középvastag, olvadó.


Bor:
Csemegeszőlőként is termesztik.


Elterjedés:
A mediterrán vidéken terjedt el, hazánkban jórészt csemegeszőlőként termesztik.


Ki-kicsoda

Bodó Judit
Bodó Judit Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve
Bodnár Sándor Dr.
Bodnár Sándor Dr. Teljes életre törekedett, amit igazol az, hogy 1972-ben az I. Borvilágversenyen (Budapest) bírálóként tevékenykedett, 1987-ben egyetemi doktori címet szerzett a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. 1987-ben megszervezője volt a Tokaj Vinum Regum