Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc
Kiejtése: [SO-vin-yon BLAHNK]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Fekvés iránt igényes, talajban nem válogatós, mérsékelten fagytűrő, szárazságtűrő, rothadásra közepesen érzékeny, kifejezetten zöldmunka igényes.


Fürt:
Vállas, tömött, kicsi; a bogyó gömbölyded, zöldessárga, kicsi, pontozott, alig hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze közömbös; héja középvastag, szívós.


Bor:
Bora különleges illatú és zamatú, tüzes, testes, harmonikus minőségi fehérbor.


Elterjedés:
Szinte az egész világon elterjedt.


Ki-kicsoda

Árvay János
Árvay János A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek