Zöld Veltelini

Zöld Veltelini
Kiejtése: [-]
Származás:
Feltehetően osztrák fajta.


Tőke:
Fekvés és talaj iránt igényes, közepesen fagytürö, szárazságra érzékeny, rothadásra mérsékelten hajlamos, zöldmunka iránti igénye közepes.


Fürt:
Ágas vagy vállas, tömött, középnagy; a bogyó gömbölyded, zöldesfehér, kicsi; pontozott, alig hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze semleges; héja középvastag, szivós.


Bor:
Bora kellemes illatú, gyakran fűszeres zamatú, tüzes, általában harmonikus, néha kissé kemény minőségi fehérbor.


Elterjedés:
Fő termőterülete Ausztria és Csehország, hazánkban kizárólag a Soproni borvidéken termesztik.


Ki-kicsoda

Árvay Angelika
Árvay Angelika A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,
Babits László, Ifj.
Babits László, Ifj. Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.