Bogyólé

Szőlőfajták: Portugiser Zweigelt
Termékleírás:

Újborunk a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is.

Az eredmény friss, illatos, gyümölcsös, lendületes, ahogyan az egy igazi újborhoz illik. Összetéveszthetetlen karaktere piros bogyós gyümölcsös illatokat, zamatokat hoz, leheletnyi kávés lecsengéssel.

Semmi bonyodalom, egyszerűen itatja magát és jókedvre derít (mint címkéjén a kis bohém, aki az üveg fenekére néz:).

E bor akkor szép, ha pimaszul fiatal, tehát mielőbb fogyasszuk, hidegebben (12-13 ۫C-on), mint általában a vörösborokat. Márton-napi finomságokhoz ajánljuk.

Szőlőfajták: Zweigelt (81%), Portugieser (19%)

Analitika:

Alkohol: 12,31 %
Titrálhatósav-tartalom: 5,0 g/l
Invertcukor-tartalom: 0,8 g/l
Extrakt: 36,4 g/l

Étel: Grill ételek
Kapható: In Vino Veritas Borkereskedés, bor-bolt.hu
Fogyasztói ár: 1.950 Ft (2011-11-15)

Borutazó véleménye: 2011-11-12

Tényleg pimasz! De kedvesen pimasz... Nem fogunk benne csalódni, igazán remek újbor. Valahogy a Vylyan Bogyólevét évről-évre nagy várakozás előzi meg és nem véletlenül! Idén is remeket alkottak, ez a bor méltó a bozsolé borkészítési hagyományaihoz és remekül passzol egy frissen vágott liba sültjéhez és persze a párolt káposzta sem hiányozhat mellőle, naná, hogy vörös!


Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet további borai

Dobogó (Cabernet Sauvignon) Dobogó (Cabernet Sauvignon)

Dobogó (Cabernet Sauvignon) (Száraz) 2006
Villányi Portugieser (Macska) Villányi Portugieser (Macska)

Villányi Portugieser (Macska) (Száraz) 2010
Cimkék: Vylyan
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
3x3 LITER DUENNIUM 3 JÓ CÉLÉRT A BOGYÓLÉ 2008 CÍMKEPÁLYÁZAT A BOGYÓLÉ ÚJ RUHÁJA A DUENNIUM A MÚLT, A JELEN ÉS A JÖVŐ KÜLÖNLEGES TALÁLKOZÁSA A VYLYAN LETT AZ ÉV PINCÉSZETE 2008-BAN ADVENTI ARANYSZÜRET A VYLYAN BIRTOKON AZ ÖRDÖGSZÁNTOTTA HEGY MONDÁJA ÉS A VYLYAN CLASSICUS BORCSALÁD BEFEJEZŐDÖTT A JÉGBOR-KOMMANDÓ BEVETÉSE BOGYÓLÉ 2010 BORCÍMKE PÁLYÁZAT BOGYÓLÉ Best of címketárlat nyílik november 10-én Pécsett! BOGYÓLÉ EST ARRIVÉE! BOGYÓLÉ'13 est arrivé! Megérkezett az évjárat első bora! BORBA KÓDOLVA - Bárkód után borkód DEBÜTÁLÓ VYLYAN BOROK Finom borok és színes kulturális kínálat a Vylyan teraszon! FOGD ÉS IDD! - Bogyólé címkepályázat hatodszor GOMBÁS - Megszületett az első Vylyan pinot noir dűlőválogatás! HA VINCE, AKKOR VILLÁNY! Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz Kicsiben megint nagyok Lánc, lánc, Bogyólánc MIT HOZOTT A VINCE-NAP A VYLYANNÁL? MŰVÉSZI HORDÓK KIÁLLÍTÁSA A VYLYANNÁL Nagy sikerű dűlőjáró-, hordós- és vacsorázó programokkal ünnepelte Szent Vincét a Villányi borvidék Ott a pont. Bogyólé 2015 ÖRDÖGKATLAN csakis ANGYALOKNAK! PALACKBAN AZ ÚJBOROK A VYLYANNÁL TÁNCOLÓ BUBORÉKOK - Balett gyöngyözőborral Vida és Vylyan a felhők alatt és fölött Vince napi hagyományőrző programok a Villányi borvidéken Virtuális kóstoló a Vylyannál! VYLYAN BOGYÓLÉ 2009 VYLYAN BORVACSORA A PIERROT ÉTTEREMBEN VYLYAN ÚJDONSÁGOK Vylyan, avagy az élő legenda

Programok