Villányi Portugieser (Macska)

Szőlőfajták: Portugiser
Termékleírás:

Könnyed, alacsony tannintartalmú, fajtajelleges vörösbor. Egyszerű, szilvás, meggyes világa csöppnyi fekete borsos fűszerességgel egészül ki.

Fogyasztását a vörösboroknál alacsonyabb hőmérsékleten, 12-13˚C-on ajánljuk. Hosszú palackérlelést nem igényel, fiatalon is szép arcát mutatja.

Analitika:

Alkohol: 11,77 %
Titrálhatósav-tartalom: 4,20 g/l
Invertcukor-tartalom: 0,80 g/l
Extrakt: 23,6 g/l

Étel: Egzotikus ételek
Kapható: In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés
Fogyasztói ár: 1545 Ft (2011-02-01)

Borutazó véleménye: 2011-05-20

Könnyed testű, zamatos vörösbor a fajtára jellemző pirosbogyós illat és ízjegyekkel. Ízében kellemes fűszeresség figyelhető meg. Igazi családi vacsora bor! Füstölt kolbászos lecsó mellé nekem nagyon bejött :)


Vinoport véleménye 2011-02-16

Szigorú mércével mérve is nagyon jó bor!

 

Véleményünk szerint: A piros bogyós gyümölcsök illata rögtön jó hangulattal indítja a borkóstolást, és a kortyban is jelen levő, zamatos, meggyes-fűszeres ízvilágnak hála, végképp egy láblógatós, diskurálós hangulatba kerül ettől a bortól az ember. A "mindennapok vörösbora" kompozícióhoz illően könnyed a test, nem magas az alkohol, élvezhető a sav. A lecsengés nem tart sokáig, de ez csak sürgeti a következő kortyot. Főtt marhát hozzá, pláne, ha akad meggymártás is!

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet további borai

Dobogó (Cabernet Sauvignon) Dobogó (Cabernet Sauvignon)

Dobogó (Cabernet Sauvignon) (Száraz) 2006
Bogyólé Bogyólé

Bogyólé (Száraz) 2011
Cimkék: Vylyan, Portugieser
KAPCSOLÓDÓ BORNAPLÓ
Bogyólé Dobogó (Cabernet Sauvignon)
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
3x3 LITER DUENNIUM 3 JÓ CÉLÉRT A BOGYÓLÉ 2008 CÍMKEPÁLYÁZAT A BOGYÓLÉ ÚJ RUHÁJA A DUENNIUM A MÚLT, A JELEN ÉS A JÖVŐ KÜLÖNLEGES TALÁLKOZÁSA A VYLYAN LETT AZ ÉV PINCÉSZETE 2008-BAN ADVENTI ARANYSZÜRET A VYLYAN BIRTOKON AZ ÖRDÖGSZÁNTOTTA HEGY MONDÁJA ÉS A VYLYAN CLASSICUS BORCSALÁD BEFEJEZŐDÖTT A JÉGBOR-KOMMANDÓ BEVETÉSE BOGYÓLÉ 2010 BORCÍMKE PÁLYÁZAT BOGYÓLÉ Best of címketárlat nyílik november 10-én Pécsett! BOGYÓLÉ EST ARRIVÉE! BOGYÓLÉ'13 est arrivé! Megérkezett az évjárat első bora! BORBA KÓDOLVA - Bárkód után borkód DEBÜTÁLÓ VYLYAN BOROK Finom borok és színes kulturális kínálat a Vylyan teraszon! FOGD ÉS IDD! - Bogyólé címkepályázat hatodszor GOMBÁS - Megszületett az első Vylyan pinot noir dűlőválogatás! HA VINCE, AKKOR VILLÁNY! Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz Kicsiben megint nagyok Lánc, lánc, Bogyólánc MIT HOZOTT A VINCE-NAP A VYLYANNÁL? MŰVÉSZI HORDÓK KIÁLLÍTÁSA A VYLYANNÁL Nagy sikerű dűlőjáró-, hordós- és vacsorázó programokkal ünnepelte Szent Vincét a Villányi borvidék Ott a pont. Bogyólé 2015 ÖRDÖGKATLAN csakis ANGYALOKNAK! PALACKBAN AZ ÚJBOROK A VYLYANNÁL TÁNCOLÓ BUBORÉKOK - Balett gyöngyözőborral Vida és Vylyan a felhők alatt és fölött Vince napi hagyományőrző programok a Villányi borvidéken Virtuális kóstoló a Vylyannál! VYLYAN BOGYÓLÉ 2009 VYLYAN BORVACSORA A PIERROT ÉTTEREMBEN VYLYAN ÚJDONSÁGOK Vylyan, avagy az élő legenda

Programok