Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
7800 Kisharsány, Fekete-hegy hrsz. 092.

Tel.: +36 (72) 579-701
Fax: +36 (72) 579-702
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 45.874084787701044
Long: 18.387980461120605

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

A VYLYAN Szőlőbirtok és Pincészet a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin található. A VYLYAN név az évszázados szőlészeti hagyományokra utal, így hívták Villányt a XV. században.

Az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Az első szőlőtőkéket 1992-ben telepítették, boraikkal 1997-ben léptek piacra. Vallják: kiváló bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni, ezért a szőlő és a borok javát leginkább szolgáló tudást és technológiát alkalmazzák a birtokon, hozzáértő csapattal és szakmai nyitottsággal.

A szőlőben természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmaznak. Ültetvényeiken hektáronként hétezer tő szőlőt ültettek és a birtokon az átlag a 30 hektoliter hektáronkénti termés. A fürtök mennyiségét a metszéssel, a hajtásválogatással és az esetleges zöld szürettel határozzák meg, s szükség esetén a szőlő szüretkor a válogatóasztalon újból szigorú szelektáláson esik át.

A pincészet borai számos nemzetközi megmérettetésen kaptak kitűnő díjakat, ezek mellett szívesen emlékeznek például arra, hogy a világ legbefolyásosabb borszakírói által szerkesztett «The Wold’s Greatest Wines» könyvben, a világ legjobb borai között Vylyan bor is szerepel. 2008-ban elnyerték „AZ ÉV PINCÉSZETE Magyarországon” címet!

A boroknak igazán a „születési helyén”, a pincészetnél van a legnagyobb varázsa. A mediterrán hangulatú teraszról gyönyörű panoráma nyílik (szőlőlankák, védett természeti terület); a hangulatos borkóstolót nemzetközi borcímke gyűjtemény, a pincészet körüli parkot pedig művészek által „továbbgondolt” barrique hordók díszítik.

Az évszakhoz illő kísérő falatokkal és egyedi arcú borokkal várják a borra és kultúrára szomjazó közönséget, a szervezett pincelátogatások mellett az érdeklődők bármikor betérhetnek egy-egy pohár borra, jó falatra!
 

Borok

Dobogó (Cabernet Sauvignon) Dobogó (Cabernet Sauvignon)
2006 Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Villányi Portugieser (Macska) Villányi Portugieser (Macska)
2010 Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Bogyólé Bogyólé
2011 Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Programok

Cimkék: vylyan, kisharsány
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
3x3 LITER DUENNIUM 3 JÓ CÉLÉRT A BOGYÓLÉ 2008 CÍMKEPÁLYÁZAT A BOGYÓLÉ ÚJ RUHÁJA A DUENNIUM A MÚLT, A JELEN ÉS A JÖVŐ KÜLÖNLEGES TALÁLKOZÁSA A VYLYAN LETT AZ ÉV PINCÉSZETE 2008-BAN ADVENTI ARANYSZÜRET A VYLYAN BIRTOKON AZ ÖRDÖGSZÁNTOTTA HEGY MONDÁJA ÉS A VYLYAN CLASSICUS BORCSALÁD BEFEJEZŐDÖTT A JÉGBOR-KOMMANDÓ BEVETÉSE BOGYÓLÉ 2010 BORCÍMKE PÁLYÁZAT BOGYÓLÉ Best of címketárlat nyílik november 10-én Pécsett! BOGYÓLÉ EST ARRIVÉE! BOGYÓLÉ'13 est arrivé! Megérkezett az évjárat első bora! BORBA KÓDOLVA - Bárkód után borkód DEBÜTÁLÓ VYLYAN BOROK Finom borok és színes kulturális kínálat a Vylyan teraszon! FOGD ÉS IDD! - Bogyólé címkepályázat hatodszor GOMBÁS - Megszületett az első Vylyan pinot noir dűlőválogatás! HA VINCE, AKKOR VILLÁNY! Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz Kicsiben megint nagyok Lánc, lánc, Bogyólánc MIT HOZOTT A VINCE-NAP A VYLYANNÁL? MŰVÉSZI HORDÓK KIÁLLÍTÁSA A VYLYANNÁL Nagy sikerű dűlőjáró-, hordós- és vacsorázó programokkal ünnepelte Szent Vincét a Villányi borvidék Ott a pont. Bogyólé 2015 ÖRDÖGKATLAN csakis ANGYALOKNAK! PALACKBAN AZ ÚJBOROK A VYLYANNÁL TÁNCOLÓ BUBORÉKOK - Balett gyöngyözőborral Vida és Vylyan a felhők alatt és fölött Vince napi hagyományőrző programok a Villányi borvidéken Virtuális kóstoló a Vylyannál! VYLYAN BOGYÓLÉ 2009 VYLYAN BORVACSORA A PIERROT ÉTTEREMBEN VYLYAN ÚJDONSÁGOK Vylyan, avagy az élő legenda

 

Áttekintés

Szolgáltatások