Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz

2011-10-20 | Vylyan | Szerző: Iványi Emese | Fotó: Csortos Szabolcs; Kálmándy Ferenc MTI

A villányi lankák „bozsoléja” új címkeruhában! Nyert a vagány, kedves kis duhaj, aki a palack fenekére néz, tervezője a 19 éves Samu.

A hetedszerre meghirdetett BOGYÓLÉ címkepályázatra ismét jó ötletek születtek, a dobogó három fokára két művészeti karos egyetemista fiú, s egy művészeti gimis lány léphetett.

Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz

"A cél nem a vásárlók megtévesztése, hanem egy kis plusz játékosság becsempészése."

A zsűri október 5-én választotta ki, melyik lesz az a címke, amely a 2011-es újborunk palackjaira kerül, s ezt október 11-én szerdán árultuk el, az eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás megnyitón a PTE Művészeti Kar új, Zsolnay negyedben található épületében.Az első helyezett Vidákovich Sámuel (festő szakos első éves), az ő címkéje kerül a tizennyolcezer BOGYÓLÉ 2011 palackokra, emellett ötvenezer forint alkotói díj és 2 nagy karton Bogyólé a nyereménye.
Samu már harmadszor pályázott címkéivel, 2009-ben és 2010-ben művészeti gimisként második helyezettként végzett. De nem adta fel, szerencsére!

A második, Kútvölgyi-Szabó Áron, akit már hordóművészként is megismertünk, szépen felépített koncepciójával nyerte meg a zsűrit;

a harmadik pedig az ötödikes gimnazista Szorre Szandra kedves címkéje lett.

A címke tehát már megvan, a Bogyólé is jön hamarosan, s a Roséval kézenfogva kezdi hódító útját!

Bővebben a nyertesekről:

Első helyezett - Vidákovich Sámuel

2009-ben és 2010-ben is második helyezést ért el, akkor még gimnazistaként. Mindkét évben igényesen összeállított pályázatot adott le, tipográfiailag pedig korát meghazudtoló profi munkát tett az asztalra.

Második helyezett - Kútvölgyi-Szabó Áron

Szobrászként már első évesként találkoztunk vele, hiszen a 209-es művészi hordó pályázatunkon nyert, így hordóművészünket tisztelhetjük benne: bemutatkozó megtekintése.

2011-es címkepályázatában jól felépített koncepcióval állt elő:
„Pályázatomban nem egy fix és végleges cimkére tennék javaslatot, hanem egy, ugyan fix elrendezésű, de változó színkombinációjú csomagra. 6 eltérő színű, hangulatú, és kisugárzású cimkére, melyet akár 6 eltérő izlésű ember is leemelhet a polcról. A cél nem a vásárlók megtévesztése, hanem egy kis plusz játékosság becsempészése; mert ha már nagy nehezen sikerült is kiválasztania egy embernek/párnak/társaságnak, hogy melyik bort is venné meg, még mindig ott marad a talán még nehezebb döntés, hogy “na jó, de melyik üveggel?”
Lehet valamelyiket szeretni, lehet rajtuk vitatkozni, lehet hirtelen eldönteni, de lehet kettőt is venni ha nem megy, sőt akár apránként gyűjteni is.”

„Szobrászként igyekeztem olyan grafikát készíteni, ami hiába 2 dimenziós, mégis bír némi plasztikai értékkel. Nem egy fix fő nézetre komponálni, hanem egy olyan helyzetet teremteni, ahol a teljes körbeforgatás egyszerűen elkerülhetetlen. A körbefutó szalagon az információk úgy vannak elrendezve, hogy azt ne lehessen egy vagy akár csak két nézetből értelmezni,- mindenképpen kézbe kelljen venni, s legalább egyszer végigforgatni (ez gyakorlatilag a szobrászatban egy körplasztika teljes körüljárásának megfelelője).”

Harmadik helyezett - Szorre Szandra

A harmadik helyezett Szorre Szandra kedves címkéje. A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola gimis ötödikes diákja az újbor frissességét, vidámságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a pohár boron á nézve más színben látjuk a világot:)

Szandra üzenete: „a bor eszköz a jó hangulathoz, derűs életérzéshez, társasági kellék, ezért mosolyog a címkén látható figura a poháron keresztül, azaz a borospalack tartalmának köszönhetően. Mellék motívumként megjelenik a bogyó, vagy szőlőszem is (az alak szemeként és a tipo-ban). Legfőbb célom az volt, hogy a Bogyólé külsejével is megmosolyogtassa az embert.”

Cimkék: Vylyan, bogyólé

További Hírek

Két balatoni bor, egy Olaszrizling és Cabernet Franc lettek  a XIII. Országos és Nemzetközi Bio Borverseny csúcsborai!
Két balatoni bor, egy Olaszrizling és Cabernet Franc lettek a XIII. Országos és Nemzetközi Bio Borverseny csúcsborai!
2019-04-17

A Hortobágyon tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Országos és Nemzetközi Bio Borversenyt, amelyet a Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület szervezett és a Magyar Biokultúra Szövetség, a Magyar Ökogazdálkodók Szövetsége (MÖSZ), a Biokontroll Hungaria Nonprofit kft,  Hortobágy Község Önkormányzata, az Ökotúra Vendégház és a Debreceni Borozó című újság támogatott. Magyarország egyetlen bio borversenyén kizárólag az akkreditált ellenőrző, tanúsító szervezet által igazolt bio minősítésű termékekkel lehetett részt venni. 

Kihajózik a Balatoni KÖR – tartsatok velük, tartsatok velünk!
Kihajózik a Balatoni KÖR – tartsatok velük, tartsatok velünk!
2019-04-17

Rendhagyó helyszínre talált a Balatoni KÖR által életre hívott télen-nyáron nyitva tartó Balatont hirdető 2018/2019-es Gasztropiknik: a rendezvénysorozat utolsó állomása stílusosan a Balaton közepe lesz, ahol a pompás élőzene kiséretében elfogyasztott finom ételek-italok mellett bemutatásra kerül a legújabb Kóstold körbe kiadvány is. 

Jó helyek a Dél-Balatonon
Jó helyek a Dél-Balatonon
2019-04-16

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak.

KI LESZ A BORÁSZOK BARÁTJA?
KI LESZ A BORÁSZOK BARÁTJA?
2019-04-11

A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját. Lássuk az idei Barátokat, akik a díj várományosai!

Jön az első Winelovers Champagne Week
Jön az első Winelovers Champagne Week
2019-04-11

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.

Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
2019-04-10

Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián.

VIII. Gere Jazz – funky Villányban
VIII. Gere Jazz – funky Villányban
2019-04-10

A nyolcadik Gere Jazz idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a koncertek mellett a többi főszerepet ismét a borok és a gasztronómia játsszák.

Új logót kapott a magyar bor
Új logót kapott a magyar bor
2019-04-08

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai szervezetekkel együttműködésben létrehozta a magyar bor új márkakoncepcióját. Mostantól az egységes márkakoncepció részeként új logó, szlogen és üzenetrendszer támogatja a magyar borok kommunikációját belföldön és a világpiacon.

A külföldön eladott magyar borok negyedét a Lidl adta
A külföldön eladott magyar borok negyedét a Lidl adta
2019-04-05

Egy év alatt 20 milliónál is több palackot adott el az áruházlánc.

Villány mosolygós arca - Bemutatkozott a REDy új évjárata
Villány mosolygós arca - Bemutatkozott a REDy új évjárata
2019-04-05

A Villányi borvidék tavaly elindított, fiatalos, könnyed, mosolygós közösségi bora már az első évjáratával meghódította a fogyasztókat, a legtöbb pincénél hónapokkal ezelőtt elfogytak az első évben kihozott készletek. Nem kell azonban tovább várni a REDykre, hiszen április 4-én a budapesti Doblóban elstartolt a 2018-as évjárat.

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 58.700 Ft/2 éj/2 fő-től

Programok


Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»