Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz

2011-10-20 | Vylyan | Szerző: Iványi Emese | Fotó: Csortos Szabolcs; Kálmándy Ferenc MTI

A villányi lankák „bozsoléja” új címkeruhában! Nyert a vagány, kedves kis duhaj, aki a palack fenekére néz, tervezője a 19 éves Samu.

A hetedszerre meghirdetett BOGYÓLÉ címkepályázatra ismét jó ötletek születtek, a dobogó három fokára két művészeti karos egyetemista fiú, s egy művészeti gimis lány léphetett.

Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz

"A cél nem a vásárlók megtévesztése, hanem egy kis plusz játékosság becsempészése."

A zsűri október 5-én választotta ki, melyik lesz az a címke, amely a 2011-es újborunk palackjaira kerül, s ezt október 11-én szerdán árultuk el, az eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás megnyitón a PTE Művészeti Kar új, Zsolnay negyedben található épületében.Az első helyezett Vidákovich Sámuel (festő szakos első éves), az ő címkéje kerül a tizennyolcezer BOGYÓLÉ 2011 palackokra, emellett ötvenezer forint alkotói díj és 2 nagy karton Bogyólé a nyereménye.
Samu már harmadszor pályázott címkéivel, 2009-ben és 2010-ben művészeti gimisként második helyezettként végzett. De nem adta fel, szerencsére!

A második, Kútvölgyi-Szabó Áron, akit már hordóművészként is megismertünk, szépen felépített koncepciójával nyerte meg a zsűrit;

a harmadik pedig az ötödikes gimnazista Szorre Szandra kedves címkéje lett.

A címke tehát már megvan, a Bogyólé is jön hamarosan, s a Roséval kézenfogva kezdi hódító útját!

Bővebben a nyertesekről:

Első helyezett - Vidákovich Sámuel

2009-ben és 2010-ben is második helyezést ért el, akkor még gimnazistaként. Mindkét évben igényesen összeállított pályázatot adott le, tipográfiailag pedig korát meghazudtoló profi munkát tett az asztalra.

Második helyezett - Kútvölgyi-Szabó Áron

Szobrászként már első évesként találkoztunk vele, hiszen a 209-es művészi hordó pályázatunkon nyert, így hordóművészünket tisztelhetjük benne: bemutatkozó megtekintése.

2011-es címkepályázatában jól felépített koncepcióval állt elő:
„Pályázatomban nem egy fix és végleges cimkére tennék javaslatot, hanem egy, ugyan fix elrendezésű, de változó színkombinációjú csomagra. 6 eltérő színű, hangulatú, és kisugárzású cimkére, melyet akár 6 eltérő izlésű ember is leemelhet a polcról. A cél nem a vásárlók megtévesztése, hanem egy kis plusz játékosság becsempészése; mert ha már nagy nehezen sikerült is kiválasztania egy embernek/párnak/társaságnak, hogy melyik bort is venné meg, még mindig ott marad a talán még nehezebb döntés, hogy “na jó, de melyik üveggel?”
Lehet valamelyiket szeretni, lehet rajtuk vitatkozni, lehet hirtelen eldönteni, de lehet kettőt is venni ha nem megy, sőt akár apránként gyűjteni is.”

„Szobrászként igyekeztem olyan grafikát készíteni, ami hiába 2 dimenziós, mégis bír némi plasztikai értékkel. Nem egy fix fő nézetre komponálni, hanem egy olyan helyzetet teremteni, ahol a teljes körbeforgatás egyszerűen elkerülhetetlen. A körbefutó szalagon az információk úgy vannak elrendezve, hogy azt ne lehessen egy vagy akár csak két nézetből értelmezni,- mindenképpen kézbe kelljen venni, s legalább egyszer végigforgatni (ez gyakorlatilag a szobrászatban egy körplasztika teljes körüljárásának megfelelője).”

Harmadik helyezett - Szorre Szandra

A harmadik helyezett Szorre Szandra kedves címkéje. A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola gimis ötödikes diákja az újbor frissességét, vidámságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a pohár boron á nézve más színben látjuk a világot:)

Szandra üzenete: „a bor eszköz a jó hangulathoz, derűs életérzéshez, társasági kellék, ezért mosolyog a címkén látható figura a poháron keresztül, azaz a borospalack tartalmának köszönhetően. Mellék motívumként megjelenik a bogyó, vagy szőlőszem is (az alak szemeként és a tipo-ban). Legfőbb célom az volt, hogy a Bogyólé külsejével is megmosolyogtassa az embert.”

Cimkék: Vylyan, bogyólé

További Hírek

HOSSZÚPÁLYI BORMÚZEUM - A TISZÁNTÚL ELSŐ INTERAKTÍV BORMÚZEUMA
HOSSZÚPÁLYI BORMÚZEUM - A TISZÁNTÚL ELSŐ INTERAKTÍV BORMÚZEUMA
2019-09-14

Megnyitotta kapuit és minden bor és borkészítés iránt érdeklődőt szeretettel vár a Hosszúpályi Bormúzeum! 

Somlói Juhfark Ünnep 2019
Somlói Juhfark Ünnep 2019
2019-09-13

Nagy Sétálókóstoló: a legjobb Juhfark borok egy helyen, egy időben, október 12-én, a somlói Tornai Pincészetben

Évi 31 millió magyar bort ad el a Lidl külföldön 13 milliárd forint értékben
Évi 31 millió magyar bort ad el a Lidl külföldön 13 milliárd forint értékben
2019-09-13

Hatodik alkalommal rendezte meg a Lidl Magyarország a Lidl Wine Expo Hungaryt, melyet Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese nyitott meg.

Génmanipuláció menti meg a sör és a whisky kedvelőit
Génmanipuláció menti meg a sör és a whisky kedvelőit
2019-09-13

Az edinburgh-i Heriot-Watt Egyetem kutatói megtalálták az árpának a szárazsággal szembeni ellenállásért felelős génjét. A klímaváltozás fokozódó hatásaitól rettegő mezőgazdászok fellélegezhetnek.

Barackpálinkából nem lesz hiány, cseresznyéből igen
Barackpálinkából nem lesz hiány, cseresznyéből igen
2019-09-13

A szakemberek szerint a jó pálinkához tiszta, érett gyümölcs kell, az alapanyagot jól záródó műanyaghordóban kell érlelni napi figyelem és egyszeri keverés mellett.

Ugyanaz a szőlő, mégis más a bor
Ugyanaz a szőlő, mégis más a bor
2019-09-13

Nemrégiben megjelent egy cikk az egyik magyar hírportálon, amely szerint, ha valaki megkóstolja a francia a Savagnin blanc szőlőből készült bort (nem Sauvignon blanc, ez egy másik fajta), „akkor szó szerint ugyanazt az ízt érzékelheti, mint 900 évvel ezelőtt ugyanott.”

Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni
Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni
2019-09-13

A balatoni régió jövője nem az, hogy tavaszi és őszi szezonban is erősít, hanem az, ha egész évre alkalmas programokat képes kínálni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence.

Ezért nem lesz idén olcsóbb a bor, hiába nyomott a szőlőár
Ezért nem lesz idén olcsóbb a bor, hiába nyomott a szőlőár
2019-09-12

Az elmúlt hetek meleg időjárása miatt egyes borvidékeken felgyorsult a szőlő érése, de rendben, jó ütemben halad a szüret az országban - mondta az InfoRádióban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, Brazsil Dávid. Jó évjárat lehet a 2019-es, kiváló minőségű borok jönnek. Az ár viszont az áthúzódó tavalyi készletek és a nyomott szőlőár ellenére nem csökken.

Nehéz évük lehet a magyar szőlőtermelőknek: soha nem látott döntéseket hozott a kormány
Nehéz évük lehet a magyar szőlőtermelőknek: soha nem látott döntéseket hozott a kormány
2019-09-06

Habár a szüret nemcsak régi népszokás, de egyben ünnep is, a változás ezt az eseményt sem kerüli el, hiszen a szüret kezdete az utóbbi években egyre korábbi időpontban köszönt be – mondta köszöntőjében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a XXVII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok megnyitóünnepségén.

Milliárdokat költ az agrártárca a magyar bor reklámozására
Milliárdokat költ az agrártárca a magyar bor reklámozására
2019-09-06

A minőségi borok értékesítésének támogatására 3,5 milliárd forintos borpromóciós program indítását tervezi az agrártárca - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a 28. Budapest Borfesztivál megnyitóján.

Programok


Évi Virág - Ajándék»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»