Lexikon
Kövér bor
Sok alkoholt és sok cukrot tartalmazó bor.
Kulőr
A cukor hevítésével sötétbarnára pirított színezőanyag.
Kupázs
Borházasítás.
Kutyafej
Csőrös fémcsap, amellyel az akonanyíláson át a hordóba folyatják a bort.
Küvé (cuvée)
Francia eredetű szó a borok házasítására. Jellemzően a pezsgőkészítésre házasított és egalizált borra használják.
Lágy bor
Kevés savat tartalmazó bor.
Lapos bor
Túl lágy és jellegtelen bor.
Lecsengés
A korty lenyelése idején szánkban tapasztalható, lassan halványuló benyomások összessége.
Lényeredék
Az egységnyi mennyiségű (pl. 100 kg) szőlőből nyert lé mennyisége.
Levegőíz
Hosszabb ideig darabban tárolt bor íze.
Ki-kicsoda
Babits László, id.
A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Árvay Angelika
A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,





