Lexikon
Kabinet
Kiváló, elsőrangú.
Káci
Fából készült, csonkakúp alakú, álló bortároló edény. Vörösborok készítésére használják.
Kád
Fából készült, nagyobb ovális, vagy kör alakú edény, a véglapján, a fenekén áll.
Kádár
Hordókat, dongás faedényeket (kádakat, kármentőket stb.) készítő mesterember.
Kalap
Az erjedő cefre felszínére emelkedő törkölyt nevezzük kalapnak, vagy törkölykalapnak.
Kálium-metabiszulfit
Lásd. borkén.
Kálium-piroszulfit
Lásd. borkén.
Kaolin
A bor derítésénél használt porcelánföld. A kínai Kao-ling hegyről kapta a nevét.
Kapásbor
A napszámosoknak a napszám mellé járó körülbelül 1 liter, nem a legjobb minőségű (csiger) bor.
Karaffa
Üvegkorsó.
Ki-kicsoda
Blum János
1970-es évek elején édesapjával kezdett el borral foglalkozni. Ekkor még egy pincével rendelkeztek a villánykövesdi pincesoron, ahová már az 1980-as évek elején kisebb csoportokat fogadtak. Igaz, ebben az időben még csak fennállókádakhoz támaszkodva,
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben





