Lexikon
Madárkásság
Egyenetlen érési folyamat, amikor a virágzáskor a termés nem egyenletesen kötődik meg és ez egyenetlen éréshez vezet.
Magnum palack
A szokásosnál nagyobb űrtartalmú palack. Általában a másfél literes pezsgőspalackot nevezik így.
Magyar mustfokoló
Hazánkban hitelesített sűrűségmérő, melyet a must fokolására használnak.
Majomtej
Kierjedt, de még le nem tisztult újbor.
Malligand-fok
A bor Malligand-féle készülékkel meghatározott szesztartalma, térfogatszázalékban kifejezve.
Mannitos erjedés
Borbetegség. A túlmelegedés miatt az erjedésben megakadt mustokban az erjedés során a gyümölcscukorból mannit, és tejsav képződik.
Maradék cukor
1. Tokaji aszú seprőjén erjesztett bor.
2. a törkölyre öntött vízből erjesztett, gyenge bor.
Maszk
A seprő letapadása a pezsgőspalack falán.
Megfordulás
Borbetegség, mely során ecetsav és szén- dioxid képződik. A betegséget mikroorganizmusok okozzák, kénezéssel védekeznek ellene. Lásd. még borkősav- és glicerinerjedés.
Meizli
Egéríz.
Ki-kicsoda
Babits László, Ifj.
Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.
Balaton borrégió»
Badacsonyi borvidék, Balaton-felvidéki borvidék , Balatonboglári borvidék , Balatonfüred – Csopak borvidék, Nagy-Somlói borvidék, Zalai borvidék,
Duna borrégió»
Csongrádi borvidék , Hajós-Bajai borvidék, Kunsági borvidék,
Felső-Magyarország borrégió»
Bükki borvidék, Egri borvidék, Mátrai borvidék,
Felső-Pannon borrégió»
Ászár-Neszmélyi borvidék, Etyek-Budai borvidék , Móri borvidék, Pannonhalmi borvidék, Soproni borvidék,
Pannon borrégió»
Pécsi borvidék , Szekszárdi borvidék, Tolnai borvidék, Villányi borvidék,
Tokaj borrégió»
Tokaji borvidék,