Fagyasztott bor
Fagyott íz
Fajélesztő
Fajtaíz
Falernusi bor
Fáradtbor
Farkasalmaíz
Faszesz
Fátyolos
Favorit

Származás: Szegedi Sándor, Erős János és Damay Emö állította elő a Chasselas Q. v. w. és a Szőlőskertek k. m. keresztezésével.

Tőke: Talajra kevésbé, fekvésre igényes, mérsékelten fagytűrő, lisztharmatra kifejezetten érzékeny, kevésbé rothad, jó1 szállítható.

Fürt: Vállas, laza, középnagy; a bogyó gömbölyű, nagy, sárga, gyéren pontozott, alig hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze semleges; héja középvastag, olvadó.

Bor: Csemegeszőlő.

Elterjedés: Kizárólag hazánkban termesztik.


Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»