Jägermeister
Jánosáldás
Javító borkezelések
Jégbor
Jégdugó
Jegescukor
Jerez
Juhfark

Származás: Osztrák vagy magyar eredetű.

Tőke: Középerős növekedésű, lapított, világosbarna vesszők jellemzik.

Fürt: Középnagy, hengeres, tömött.

Bor: Különleges összetételű savakkal, finom illatokkal rendelkezik.

Elterjedés: Etyek-Budai, Nagy-Somlói borvidékek.

Ki-kicsoda

Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Birkás Zoltán
Birkás Zoltán 1999-től a családi vállalkozást erősíti. Jelenleg szőlészként, borászként tevékenykedik, valamint kereskedelmi és marketing feladatokat is ellát. 2003-tól az Izsáki borverseny és Izsáki borutca szervezője, valamint 2004 óta az Izsáki Borbarátklub rendezvényeinek
Garamvári Vencel
Garamvári Vencel Borászmérnök. 1966-78 között a Törley Pezsgőgyárban dolgozott gyáregység vezetőként. 1978-tól a Hungarovin Rt-nél termelési igazgató, 1987-1990-ig kereskedelmi igazgató. A családi vállakozást 1990-ben, Vinárium néven indította. Először csak minőségi