Saccharomyces cerevisiae
Sáfrányos szeklice
Sajtó
Sambuca
Sárga Muskotály

Származás: Valószínűleg Elő-Ázsiából.

Tőke: Középerős, félmereven álló, feketén pontozott vörösesbarna vesszőt nevel.

Fürt: Hengeres vagy vállas, tömött.

Bor: Finom illatú és zamatú, az Ottonel muskotályénál savasabb.

Elterjedés: Balatonboglári, Tokaji borvidékek.

Sauvignon Blanc

Származás: Franciaország.

Tőke: Fekvés iránt igényes, talajban nem válogatós, mérsékelten fagytűrő, szárazságtűrő, rothadásra közepesen érzékeny, kifejezetten zöldmunka igényes.

Fürt: Vállas, tömött, kicsi; a bogyó gömbölyded, zöldessárga, kicsi, pontozott, alig hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze közömbös; héja középvastag, szívós.

Bor: Bora különleges illatú és zamatú, tüzes, testes, harmonikus minőségi fehérbor.

Elterjedés: Szinte az egész világon elterjedt.

Savtartalom
Savtompítás
Sec
Seprő

Ki-kicsoda

Bock József
Bock József A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben. 1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család