Lexikon
Gönci hordó
Tokaj-hegyaljai hordótípus. Elvben 136,6 liter. Elnevezése Gönc község nevéből ered.
Gummi Arabicum
Lásd → Arab mézga.
Gyantás bor
Görögországban, Attikában a fehérborokat általában gyantával ízesítik. A gyantával ízesített bort retsinának nevezik.
Gyógybor
Borral, vagy borból készült gyógyító (pl. vérképző, vagy erősítő) ital.
Gyümölcsbor
Gyümölcsből, de nem szőlőből készült borszerű ital.
Ki-kicsoda
Babits László, Ifj.
Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben
Bakonyi Antal
A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.





