Lexikon
Kapásbor
A napszámosoknak a napszám mellé járó körülbelül 1 liter, nem a legjobb minőségű (csiger) bor.
Karaffa
Üvegkorsó.
Karamell
Pirított cukorból készült, sűrű, barna színezőanyag, ami kis mennyiségben sárgára színez.
Karcos
1. egészen ki nem erjedt, a szénsavtól csípős bor
2. karcolóan savanyú bor
Karikafa
Fahordó
Kármentő
1. Kisebb faedény, rendszerint két füllel rendelkezik, a lapos kármentő fül nélkül készül.
2. Kocsmákban, csárdákban léccel elkülönített, védett tér.
Kástélyos
Világosvörös színű bor.
Kazein
Tejfehérje. Borderítőszerként is használják.
Kázié
Pezsgővártásnál a már letisztított seprőt tartalmazó fejjel lefelé állított. palackok rakata.
Kékalj
Kékderített bor üledéke.
Ki-kicsoda
Berger Zsolt
A hagyományos kézműves borkészítésük alapja a hozamkorlátozással termesztett szőlő. A minőség titka számukra a csupán néhány fürtben koncentrálódó napenergiában, ásványianyag tartalomban rejlik, ami tőkénként kevesebb, mint 1 kg gyümölcsöt jelent. A
Andrónyi László
1998-2002 között a Badacsonyi Pincegazdaságnál dolgozott.
Bárdos Benjámin
1968-ban került a Helvéciai Állami Gazdásághoz, ahol borászként dolgozott. 1972-től a nagyrédei Szőlőskert Mg. Tsz. pincevezetője, majd az 1982-es részvénytársasággá történő átalakulást követően borászati igazgató. A Szőlőskertek Rt.-ben betöltött tisztsége





