Poliszacharidok
Pórsáfrány
Portugiser

Származás: Portugál, egyes szakemberek szerint osztrák.

Tőke:

Közepes fejlődésű, kissé elterülő vesszőket nevel.

Fürt:

Középnagy, vállas, közepesen tömött.

Bor:

Fajtajelleges, szép színű, finom csersavtartalmú.

Elterjedés:

Egri, Villányi, Szekszárdi, Hajós-Bajai borvidékek.

Pölöskei Muskotály

Származás: Szegedi Sándor és munkatársai állították elő a Zala gyöngye és a G1ória Hungariae x Erzsébet királyné emléke keresztezésével.

Tőke: Ta1aj iránt nem igényes, kissé fagy- és szárazság érzékeny; gombás megbetegedéseknek jól ellenáll, nem rothad, jól szállítható.

Fürt: Ágas, laza, középnagy; a bogyó megnyúlt, sárga, nagy, nem mintázott, hamvas; húsa ropogós; íze muskotályos; héja vastag , szívós.

Bor: Csemegeszőlő.

Elterjedés: Kizárólag hazánkban termesztik, népszerűsége nő.

Présmust
Primőr bor
Próbaszüret
Punt
Puttony

Ki-kicsoda

Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.
Andrónyi László
Andrónyi László 1998-2002 között a Badacsonyi Pincegazdaságnál dolgozott.