Lexikon
Flaska
Palack.
Fojtott must
Kén-dioxid hozzáadásával tartósított must.
Fokolás
A must sűrűségének vagy a bor szesztartalmának mérése fokolóeszközzel.
Főtt íz
A hőkezelés során túlhevített bor kellemetlen íze.
Friss bor
Kellemes, üde, fiatal, bor.
Fruktóz
Gyümölcscukor.
Funtfa
Dongafa készítésére szánt fahasábok rakata.
Fűíz
Az éretlen szőlőből készült bor íze.
Fűszerezett bor
Készített csemegebor, amelynek alkoholtartalma legalább 15,0, legföljebb 23 térfogatszázalék. A bor ízesítéséhez növényi fűszereket használnak.
Ki-kicsoda
Bodnár Sándor Dr.
Teljes életre törekedett, amit igazol az, hogy 1972-ben az I. Borvilágversenyen (Budapest) bírálóként tevékenykedett, 1987-ben egyetemi doktori címet szerzett a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. 1987-ben megszervezője volt a Tokaj Vinum Regum
Garamvári Vencel
Borászmérnök. 1966-78 között a Törley Pezsgőgyárban dolgozott gyáregység vezetőként. 1978-tól a Hungarovin Rt-nél termelési igazgató, 1987-1990-ig kereskedelmi igazgató. A családi vállakozást 1990-ben, Vinárium néven indította. Először csak minőségi





