Lexikon
Itóka
Egyfajta szeszes ital. Az 1950-es években készített, mesterséges borutánzatot itókának nevezték.
Ízek
A borok ízleléssel vizsgált tulajdonságai. A bor íze és annak változásai főkép a bor korával, érésével és hanyatlásával függenek össze. A fehérborok ízkomponensei fehér húsú gyümölcsök (pl. körte, őszibarack, banán), a vörösborok a piros bogyós gyümölcsök (pl. cseresznye, málna) ízeit idézik.
Ki-kicsoda
Bock József
A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben.
1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család
Árvay János
A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek





