Lexikon
Karamell
Pirított cukorból készült, sűrű, barna színezőanyag, ami kis mennyiségben sárgára színez.
Karcos
1. egészen ki nem erjedt, a szénsavtól csípős bor
2. karcolóan savanyú bor
Karikafa
Fahordó
Kármentő
1. Kisebb faedény, rendszerint két füllel rendelkezik, a lapos kármentő fül nélkül készül.
2. Kocsmákban, csárdákban léccel elkülönített, védett tér.
Kástélyos
Világosvörös színű bor.
Kazein
Tejfehérje. Borderítőszerként is használják.
Kázié
Pezsgővártásnál a már letisztított seprőt tartalmazó fejjel lefelé állított. palackok rakata.
Kékalj
Kékderített bor üledéke.
Kemény bor
A nagy savtartalmú bor megnevezése.
Kéndioxid
A borászatban fertőtlenítőszerként használják. A kén elégetésekor keletkezik, szúrós szagú mérgező gáz. Nyomással cseppfolyósítható. Lásd. még fertőtlenítés.
Ki-kicsoda
Babits László, id.
A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Bodó Judit
Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map01-map.2.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map02-map.1.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map03-map.4.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map04-map.5.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map05-map.3.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map06-map.6.jpg)