Keresztakona (srédli)
Keseredés
Királyleányka

Származás: Erdély.

Tőke: Erős növekedésű, sűrű vesszőzetű.

Fürt: Közepes vagy kicsi, vállas, tömött.

Bor: Diszkréten muskotályos illatú, finom, harmonikus, testes.

Elterjedés: Etyek-Budai, Móri, Balatonboglári, Pannonhalmi, Tolnai borvidékek.

Kisfröccs
Kismis Moldavszkij

Származás: Moldvában állítottak elő a Pobeda és a Kismis rozovüj keresztezésével.

Tőke: Kifejezetten védett, meleg fekvést igényel, talaj iránt nem igényes, fagyérzékeny, rothadásra kevésbé hajlamos, szárazságtűrő.

Fürt: Szárnyas, közepesen tömött, kifejezetten nagy; a bogyó gömbölyű, liláspíros, nagy, nem mintázott, hamvas; húsa ropogós, húsos; ize közömbös; héja vékony, olvadó.

Bor: Magnélküli csemegeszőlő.

Elterjedés: Moldávia, Ukrajna, Románia. Hazánkban igen kis területen folyik a termesztése.

Kiütési hányad
Klasszikus pezsgőkészítés
Kocsányíz
Koncentráció
Kontrakció

Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben