Keresztakona (srédli)
Keseredés
Királyleányka

Származás: Erdély.

Tőke: Erős növekedésű, sűrű vesszőzetű.

Fürt: Közepes vagy kicsi, vállas, tömött.

Bor: Diszkréten muskotályos illatú, finom, harmonikus, testes.

Elterjedés: Etyek-Budai, Móri, Balatonboglári, Pannonhalmi, Tolnai borvidékek.

Kisfröccs
Kismis Moldavszkij

Származás: Moldvában állítottak elő a Pobeda és a Kismis rozovüj keresztezésével.

Tőke: Kifejezetten védett, meleg fekvést igényel, talaj iránt nem igényes, fagyérzékeny, rothadásra kevésbé hajlamos, szárazságtűrő.

Fürt: Szárnyas, közepesen tömött, kifejezetten nagy; a bogyó gömbölyű, liláspíros, nagy, nem mintázott, hamvas; húsa ropogós, húsos; ize közömbös; héja vékony, olvadó.

Bor: Magnélküli csemegeszőlő.

Elterjedés: Moldávia, Ukrajna, Románia. Hazánkban igen kis területen folyik a termesztése.

Kiütési hányad
Klasszikus pezsgőkészítés
Kocsányíz
Koncentráció
Kontrakció

Ki-kicsoda

Monyók József
Monyók József A Monyók Pincészet a régi Tokaj-hegyaljai hagyományokon alapulva alakult meg 1972-ben. A családi birtok jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkezik –melyet szeretnénk egy 25-30 hektárig felfejleszteni lehetőleg a mádi határban – a régi írások szerint
Andrónyi László
Andrónyi László 1998-2002 között a Badacsonyi Pincegazdaságnál dolgozott.