Kéndioxid
Kénes íz
Kénessav
Kénezés
Kénhidrogénszag (záptojásszag)
Kénlap
Kenyéríz (brodig)
Keresztakona (srédli)
Keseredés
Királyleányka

Származás: Erdély.

Tőke: Erős növekedésű, sűrű vesszőzetű.

Fürt: Közepes vagy kicsi, vállas, tömött.

Bor: Diszkréten muskotályos illatú, finom, harmonikus, testes.

Elterjedés: Etyek-Budai, Móri, Balatonboglári, Pannonhalmi, Tolnai borvidékek.

Ki-kicsoda

Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.