Nyújtott
Nyúlósodás
O.B.I.
O.I.V.
Óbor
Olasz Rizling

Származás: Nem tisztázott, Olasz- vagy Franciaország.

Tőke: Középerős vagy gyenge, sűrű, vékony vesszőzetű.

Fürt: Kicsi, hengeres, tömött, gyakran mellékfürtöt visel.

Bor: Keserű mandulára emlékeztető ízű, többnyire lágy, fajtajelleges. Túlérett szőlőjéből különleges minőségű borokat készítenek.

Elterjedés: Nagyon elterjedt, szinte minden borvidéken megtalálható.

Oltás
Opálos bor
Orange-Bitter
Ordas bor

Ki-kicsoda

Árvay János
Árvay János A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek
Bodó Judit
Bodó Judit Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve
Árvay Angelika
Árvay Angelika A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,