Konyak
Konyak
Korcsolya (hordókorcsolya)
Kósa

Származás: Szegedi Sándor, Esik Andrásné, ifj. Kozma Pál, Hajdú Edit és Egyedi Sarolta állította elő a Poczik 3 és a Korai piros keresztezésével.

Tőke: Talaj iránt nem igényes, viszonylag fagytűrő, gombás megbetegedésekre közepesen fogékony.

Fürt: Szárnyas vagy vállas, laza, nagy; a bogyó gömbölyű, pontozott, középnagy, piros, hamvas; húsa ropogós, leves; ize közömbös; héja középvastag, kissé szívós.

Bor: Csemegeszőlő.

Elterjedés: Kizárólag hazánkban, nagyon kis területen termesztik.

Kóser bor
Kotyogó
Kovaföld
Kozma Pálné Muskotály

Származás: Kozma Pál, Sz. Nagy László, Urbányi Márta és Tusnádi József állította elő az Italia és az Irsai Olivér keresztezésével.

Tőke: Fekvés iránt kevésbé, de talaj iránt igényes, fagytűrése közepes, rothadásra kissé hajlamos, zöldmunka igényes.

Fürt: Vállas vagy ágas, laza, középnagy; a bogyó megnyúlt, sárga, nagy, kissé pontozott, hamvas; húsa ropogós, húsos; ize muskotályos; héja vékony, olvadó.

Bor: Csemegeszőlő fajta.

Elterjedés: Kizárólag Magyarországon termesztik, termőterülete fokozatosan növekszik.

Könnyű bor
Körfejtés

Ki-kicsoda

Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»